Επενδύσεις

Το μυστικό βρίσκεται στις επενδύσεις και στη χρήση ολοένα και πιο σύγχρονων τεχνολογικά εργαλείων στη συγκομιδή, τη συντήρηση, τη συσκευασία, διακίνηση και την εξυπηρέτηση του πελάτη. Τα τελευταία (3) χρόνια οι επενδύσεις άγγιξαν τα 12.000.000€, ενώ επιπλέον 10.000.000€ έχει προγραμματιστεί να δαπανηθούν τα επόμενα χρόνια για νέες μονάδες παραγωγής, τυποποίησης και συντήρησης.
animated falling leaf 1
animated falling leaf 1
1 12 M
Επενδύσεις 12.000.000€
animated falling leaf 1
animated falling leaf 1
1 10 M
Προγραμματισμένες επενδύσεις
10.000.000€

Brand name

Από την αρχή της λειτουργίας της η Φρούτα Πρωτοφανούση προσανατολίστηκε στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name, πηγαίνοντας κόντρα στην παγιωμένη αντίληψη ότι το ελληνικό φρούτο διακινείται ανώνυμο στις αγορές του εξωτερικού. Το brand PROTO αποτελεί πλέον μία μάρκα που υπογράφει μόνο την καλύτερη ποιότητα, χωρίς συμβιβασμούς.

Με τη δημιουργία της μάρκας ήρθε και η εξειδίκευση. Σήμερα η φήμη της εταιρείας στα ακτινίδια και τα κεράσια έχει εξαπλωθεί σε διεθνή κλίμακα και στο πελατολόγιό της συγκαταλέγονται κολοσσοί διακίνησης και αλυσίδες όπως Costco, Jeronimo, Lidl, Tesco και Wellcome που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, ΝΑ Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Διακινηση φρουτων σε τονους

30.000.000 24.000.000 18.000.000 12.000.000 Συνολα ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ 6.000.000 0 2004 2007 2010 2013 2015 2017 2019

Παραγωγή

Πάνω από 30 εκατομμύρια κιλά φρούτων συντηρούνται, συσκευάζονται και διακινούνται από την PROTO κάθε χρόνο. Οι εγκαταστάσεις είναι όλες ιδιόκτητες και εκτείνονται σε 25.000 τμ συνολικής επιφάνειας. Περιλαμβάνουν ένα σύγχρονο συσκευαστήριο στο Καλοχώρι, ψυκτικούς χώρους στην Πέλλα και την Πιερία καθώς και ένα κατάστημα στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.

Από το 2007 η PROTO έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε ένα ακόμη φρούτο, το οποίο αποτελεί πλέον το τρίτο βασικό της εξαγωγικό προϊόν, τα επιτραπέζια σταφύλια.

Ολιστικό συστημα ποιότητας

Ως σύγχρονη επιχείρηση που κατανοεί σε βάθος τη σημασία της ποιότητας, η Πρωτοφανούσης εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα ποιότητας το οποίο καλύπτει όλα τα στάδια παραγωγής, από το χωράφι μέχρι την κατανάλωση.

Επιπλέον η διασφάλιση της ποιότητας γίνεται πιο περίπλοκη όσο μεγαλώνει η διαχειριζόμενη ποσότητα μίας εταιρείας φρούτων και, ως εκ τούτου, απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση.

Οι μέθοδοι διασφάλισης της ποιότητας του σήμερα προϋποθέτουν ένα σύστημα πολλαπλών ελέγχων σε όλα τα στάδια της συσκευαστικής διαδικασίας.
Ολιστικό συστημα ποιότητας

Στο χωράφι

Στην Πρωτοφανούσης οι έλεγχοι ξεκινάνε από το χωράφι, όπου πριν ακόμη την ανάπτυξη του καρπού γίνεται καταγραφή της εδαφολογικής κατάστασης, των κλιματικών συνθηκών, της πορείας των φυτών, της παρουσίας απειλών και ασθενειών, ώστε να υπάρξει πρόβλεψη πριν ακόμη την έκπτυξη των οφθαλμών και την εμφάνιση του καρπού.

Οι καταγραφές συνεχίζονται καθ’ όλα τα στάδια ανάπτυξης, καταγράφεται και αξιολογείται η διαδικασία συγκομιδής και γίνονται τελικές μετρήσεις ώστε να προκύψει η αρχική αξιολόγηση. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται, επεξεργάζονται και αρχεοθετούνται με τη χρήση τεχνολογικών πληροφορικών συστημάτων που επιτρέπει τη μετατροπή όλου αυτού του όγκου πληροφοριών σε σύντομη και κατανοητή απεικόνιση της δεδομένης κατάστασης.
Ολιστικό συστημα ποιότητας

Στο φρούτο

Σύντομα θα μπορεί να γίνει χρήση μίας εξελιγμένης τεχνολογίας, η οποία επιτρέπει τις μετρήσεις όλων των συστατικών του φρούτου, με απόλυτα ασφαλή τρόπο, παρέχοντας πληροφορίες που μπορούν να αξιολογήσουν ακόμη και τη γεύση του φρούτου.

Πέραν όλων των πληροφοριών που συλλέγονται, καταγράφονται και αξιολογούνται, είτε αυτές έχουν να κάνουν με την κατάσταση των αγροτεμαχίων, των φρούτων ή την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων, η σύγχρονη τάση στα Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας είναι η αμφισβήτηση του ίδιου του Ποιοτικού Συστήματος.
Oικονομικά Στοιχεία

Η εταιρεία Φρούτα Πρωτοφανούση ΑΕ έκλεισε τη χρονιά του 2019 με ένα τζίρο 31,8 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν 25% υψηλότερο από το 2018. Η συνολική ποσότητα που διακινήθηκε ήταν 27,5 εκατ. κιλά.

Οι ισολογισμοί της εταιρείας των τελευταίων 10 ετών παρατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο.

Πιστοποιητικά
Για τη μεταφόρτωση των πιστοποιητικών της εταιρείας κάντε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο που ακολουθεί.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ενημερωθείτε για τα νέα και τις προσφορές μας!
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μείνετε συντονισμένοι στην PROTO.
ΕΓΓΡΑΦΕIΤΕ