Κεράσι

Η Πρωτοφανούση είναι η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρία σε κεράσια καθώς διακινεί ετησίως περίπου 11.000 τόνους. Οι κυριότερες αγορές είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρουμανία ενώ πρόσφατα οι εξαγωγές της επεκτάθηκαν και στις Σκανδιναβικές χώρες.

Η παραγωγή προέρχεται από την Πέλλα και είναι εξ ολοκλήρου πιστοποιημένη κατά GlobalGap. Η συγκέντρωση των φρούτων γίνεται σε αποθήκη-ψυγείο που διατηρεί η εταιρία στην Κερασιά Πέλλας, στο κέντρο μιας περιοχής όπου η κερασιά είναι η κύρια καλλιέργεια και τα κτήματα εκτείνονται μέχρι τους πρόποδες του όρους Βόρρας σε υψόμετρο 1100 μέτρων.

Στον ίδιο χώρο γίνεται και η πρόψυξη με ειδικό hydro cooler.

Η συσκευασία γίνεται το επόμενο πρωί στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Πρωτοφανούση στην Ιωνία Θεσσαλονίκης. Ο υπερσύγχρονος ηλεκτρονικός καλιμπραδόρος φροντίζει για τον ακριβή διαχωρισμό των μεγεθών και αποχρώσεων.

Η συνεχής παρακολούθηση των κτημάτων και η συγκομιδή στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας σε συνδυασμό με τη διατήρηση της «ψυχρής αλυσίδας» (cold chain) βοηθούν ουσιαστικά στη σταθερά υψηλή ποιότητα των καρπών.  Η ποιότητα και τα άριστα γευστικά χαρακτηριστικά του φρούτου οφείλονται και στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος των κτημάτων είναι ξηρικά.

Οι συσκευασίες στις οποίες διατίθενται τα κεράσια της Πρωτοφανούση είναι:

Συσκευασία - Τυποποίηση
Περιγραφή Καθαρό Βάρος Διαστάσεις Κιβώτια/Παλέτα 100x120cm
Χαρτοκιβώτιο 5κιλών 5kg 40x30x12 150
Χαρτοκιβώτιο 2,5κιλών (Pituffo) 2.5kg 30x20x12 256
Χαρτοκιβώτιο 10x500g 5kg 60x40x10 115
Εποχικότητα
Ιαν
Not Cultivated
Φεβ
Not Cultivated
Μαρ
Not Cultivated
Απρ
Not Cultivated
Μαι
Cultivated
Ιουν
Cultivated
Ιουλ
Cultivated
Αυγ
Not Cultivated
Σεπ
Not Cultivated
Οκτ
Not Cultivated
Νοε
Not Cultivated
Δεκ
Not Cultivated
Με διαφορετικό χρώμα / σχήμα σημειώνεται ο μήνας συγκομιδής.
Tips συντήρησης για τον καταναλωτή:

Τα κεράσια συντηρούνται στο ψυγείο για 3-5 μέρες σε πλαστική σακούλα και πλένονται πριν καταναλωθούν. Αποφύγετε να τα πλύνετε νωρίτερα, ενώ καλό είναι πριν την κατανάλωσή τους να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί έτσι αποδίδουν καλύτερα τα γευστικά τους χαρακτηριστικά.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ενημερωθείτε για τα νέα και τις προσφορές μας!
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μείνετε συντονισμένοι στην PROTO.
ΕΓΓΡΑΦΕIΤΕ