Σταφύλι
Ολόκληρη σχεδόν η ετήσια παραγωγή των 1100 τόνων σταφυλιών που επεξεργάζεται η εταιρεία μας προέρχεται από την περιοχή της Πιερίας, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό παράγεται στην Καβάλα, την Κεντρική Ελλάδα και στην Κόρινθο. Αν και οι κύριες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι τα απύρηνα Crimson και τα απύρηνα Thompson, η PROTO σχεδιάζει να διπλασιάσει στο άμεσο μέλλον την ποσότητα των πωλήσεών της, εισάγοντας νέες ποικιλίες, κατάλληλες για τις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας, ώστε να μπορέσει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα σταφυλιών και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Οι κυριότερες αγορές που εξάγονται τα σταφύλια είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Πολωνία.
Οι συσκευασίες στις οποίες διατίθενται τα σταφύλια είναι:
Περιγραφή | Καθαρό Βάρος | Διαστάσεις | Κιβώτια/Παλέτα 100x120cm |
Χαρτοκιβώτιο 5κιλο | 5kg | 40x30x3 | 150 |
Χαρτοκιβώτιο 10x1kg | 10x1kg | 60x40x13 | 75 |
Χαρτοκιβώτιο10x500g | 5kg | 60x40x9 | 120 |
Τα σταφύλια μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο του σπιτιού κατά μέσο όρο για ένα διάστημα 10 - 15 ημερών. Σκόπιμο είναι να αφαιρούνται άμεσα οι ρόγες στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις σαπίσματος (καφέτιασμα της ρόγας) διότι μπορεί να επιμολύνουν και τις υπόλοιπες. Συνιστάται τα σταφύλια να τοποθετούνται σε πλαστική σακούλα για να περιοριστεί η αφυδάτωση. Τέλος καλό είναι να πλένονται μόνο πριν καταναλωθούν και ποτέ νωρίτερα.